Cel Mai Greu Lucru Pe Care L-am Facut de Cand sunt “Influencer”

Living Art
Processed with VSCO with c7 preset
3 October 2018 / By / 9 Comments

 

Dragi toti,

Sa intru chiar si pentru cateva ore in pielea unui bolnav de PSORIAZIS a fost unul dintre cele mai grele si challenging lucruri pe care le-am facut de cand sunt “influencer”. Mi-a fost teribil de frica de reactiile oamenilor, de respingere, de judecata lor. Am inteles prin ce trece un bolnav de PSO in fiecare zi si cat de nedrept este ceea ce i se intampla!

Psoriazisul nu este o boala contagioasa, este o boala autoimuna si majoritatea celor care sufera de PSO sunt discriminati la locul de munca si in societate.

Rolul meu ca si “influencer” nu este sa va vorbesc doar despre rochii si genti, ci sa incerc cum pot, cat pot, sa ridic nivelul de constientizare asupra unor cauze in care cred, care vorbesc sufletului meu si ale caror consecinte pot fi schimbate prin astfel de actiuni de raising awareness.

 

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c7 preset

Processed with VSCO with c7 preset

 

Va relatez din studiile Societatatii Romane de Dermatologie, datele care m-au socat si au trezit in mine empatia pentru niste oameni care sunt stigmatizati si tratati nefiresc doar pentru ca sunt diferiti de noi. Probabil nu stiati ca  1 din 3 bolnavi se gandeste la suicid si, din cauza discriminarii la locul de munca, 50% dintre pacienti relateaza o calitate a vietii scazuta.

 

Din cauza lipsei de informare oamenii evita sa intre in contact direct cu cei care au psoriazis 10% din populatie considera ca psoriazisul poate fi infectios, 24% nu ar forma un parteneriat cu o persoana bolnava, iar 20% nu ar intra intr-o piscina alaturi de un pacient cu psoriazis. Psoriazisul devine astfel o afectiune a carei manifestare depaseste nivelul pielii si afecteaza, printre altele, cariera bolnavilor: 23% dintre pacienti si-au ales cariera profesionala fiind conditionati de boala.

 

 Campania <PSO, dincolo de piele – Accepta-ma, sustine-ma, apropie-te!> mi-a oferit sansa sa aflu mai mult decat aceste statistici ingrijoratoare privind psoriazisul, mi-a aratat cum isi duc viata in fiecare zi oamenii diagnosticati cu aceasta boala.  M-am pus in pielea unei persoane afectate si acele cateva ore au fost suficiente pentru a-mi da seama cat de greu trebuie sa le fie. Privirile celor din jur cantaresc poate mai mult decat o vorba urata. Simt zilnic rusine, furie, ingrijorare si jena, asa ca nu este de mirare impactul puternic pe care aceasta afectiune il are in viata lor.

 

Processed with VSCO with c7 preset

 

Inca o data: psoriazisul nu este o boala contagioasa, este o boala autoimuna si majoritatea celor care sufera de aceasta boala sunt discriminati la locul de munca si in societate. Din cauza perceptiei gresite, manifestarile bolii se regasesc dincolo de suprafata vizibila a pielii, cu implicatii severe la nivel psihosocial si in viata de zi cu zi a celor care se confrunta cu ea.

 

Pe platforma https://www.psoriazis.info/ si pagina de Facebook Afla totul despre PSO, persoanele cu psoriazis, dar si toti cei interesati, pot afla mai multe despre boala, pot adresa intrebari medicilor, primesc sfaturi din partea specialistilor sau isi pot impartasi povestea.

 

 

Click, Click, Click for More Adventures

glo_menthol_ban_advertorial_1
(P) Contesele antreprenoare se răcoresc cu Mentol
21 May 2020
Ana Morodan
Ce-si genereaza omul cu organismul lui, COLAGEN bun se numeste
20 March 2020
Ce faci cu bagajele atunci cand nu ai chef sa le cari tu
4 December 2019

9 Comments

 1. Geta Popa says:

  Bravo, Ana! Essti un etalon de curaj si empatie. Te iubesc pentru ca nu esti doar un album de poze frumoase. :*

 2. Monica Popean says:

  Nu e usor de dus aceasta boala. Prietena mea are si de multe ori i-a fost foarte greu sa faca fata judecatilor celor din jur. Ma bucur ca te implici in astfel de campanii <3

 3. Raluca Negreanu says:

  Ana esti o INSPIRATIE! Te iubesc enorm pentru ca faci astfel de campanii. <3

 4. Mihaela Danciu says:

  Nu cred ca a fost deloc usor sa intri in personaj. Eu ma confrunt cu asta zi de zi. Nu e deloc usor. E nevoie de mult mai multa informare ca oamenii sa inteleaga ca bolnavii nu prezinta niciun pericol pt cei din jur.
  Iti multumesc pentru sustinere. Inseamna enorm. :*

 5. Timeea Timi says:

  foarte emotionant filmul, am plans. e dureros sa fi in pielea lor. 🙁

 6. Deea Di says:

  Am aflat lucruri pe care nu le stiam. Trebuie sa fie cumplit ce traiesc cei care sufera de Psoriazis. Ma bucur cand mai vad si altceva decat cum sa ne punem gene false sau iluminator.
  Esti o inspiratie!!! Succes in tot ce faci !

 7. Berta Pop says:

  Foarte fidel realizat machiajul. Felicitari pentru curaj!

 8. Petra Croitoru says:

  Bravo Ana !!! Esti minununataaaa
  XOxo

 9. Andreea Alexandra says:

  Ce frumos e cand oamenii sunt informati si reactioneaza cu empatie. Cu toate astea, e greu sa-i judeci pe cei care judeca. Reactia de respingere vine intotdeauna din lipsa de informare. Ma bucur si te admir enorm pentru genul asta de implicare. BRAVO!

Leave a Reply

let`s party on social media
download the Morodan App